Composities

Een grote passie van mij is het componeren voor alle ensembles van blaasmuziek.
Ik ben autodidact, waarbij ik mij wel heb verdiept en blijf verdiepen in de technische en theoretische achtergrond van dit vak.
Dit doe ik bij verschillende componisten die hun sporen in de blaasmuziek ruimschoots hebben verdiend.

Een compositie schrijven kost mij veel tijd en energie, daarom werk ik tot nu toe alleen in opdracht.
Wellicht heb ik in een later moment in mijn carrière meer tijd om vanuit mijzelf ook enige werken te maken. 
Nu gaat mijn prioriteit uit naar de praktijkvloer en het werken met orkesten.
Ik vind dat ik als persoon en musicus meer moet rijpen om mij hierin meer bekwaam te maken.

Voor mijn orkesten heb ik vele arrangementen en instrumentaties mogen maken van symfonische muziek, koormuziek etc..
Te veel om hieronder op te sommen, daarom beperk ik mij tot de composities die uitgegeven zijn.
Als u interesse heeft in een arrangement/compositie te laten maken of reeds gemaakte arrangementen, dan kunt u altijd contact met mij opnemen. Ik maak graag maatwerk.

Daarbij veel dank aan Bronsheim music (Leon Vliex) voor het gestelde vertrouwen in mij.

Uzume - voor fanfareorkest

De Japanse godin 'Uzume' (wervelend) werd Dochter van de Hemel genoemd en is de godin van de vreugde en de dans. Uzume, sjamaangodin uit het oude Japan, zou degene zijn geweest die de zonnegodin, Amaterasu Omni Kami, uit de grot lokte waar ze zich had verborgen. Ze deed dat middels een scabreuze dans. Het rumoer dat zij veroorzaakte was zo luidruchtig en verlokkelijk dat Amaterasu haar nieuwsgierigheid niet kon bedwingen en de grot uit kwam.

Toccata Brevis - voor brassband

Geschreven in opdracht van Altena Brass o.l.v. Anno Appelo. Met deze compositie heeft de componist geprobeerd om in een kort (brevis) werk alle facetten van de brassband te laten horen middels een toccata. Een toccata is een virtuose, fantasie-achtige instrumentale compositie zonder vaste vorm welke is ontstaan en ontwikkeld vanaf de vroege barok. Toccata’s komen vaak uit de orgelliteratuur en dat heeft Deckers geprobeert te verklanken in het werk; de brassband beeldt hierbij een orgel uit in een grote kerk.

Concertino for Euphonium - voor solo euphonium en fanfareorkest

In dit concertino kan de euphonium solist zich etaleren in verschillende gedaantes, zowel op ritmisch gebied als op het gebied van octotonische toonreeksen.Het is in een vrije vorm geschreven waarbij het uitgangspunt is geweest dat het speelbaar en verstaanbaar is voor alle muzikanten. Door de complexiteit van de akkoorden en ritmes is dit werk niet voor ieder orkest weggelegd. De veelzijdigheid in de instrumentatie en de akkoorden maken dit werk uniek in het euphonium repertoire.

Mrija - voor harmonieorkest

Harmonie - Mrija (droom) is het grootste vliegtuig ter wereld waarmee de luisteraar een vlucht over de wereld beleeft en waarbij verschillende landen en continenten muzikaal worden vertolkt. Op die manier worden de V.S., Japan, Nieuw-Zeeland (oorlogs Hakka), Afrika (Asimbonanga thema ter ere van Nelson Mandela) en Europa gepresenteerd.